Restauracja DUNE – wakacyjna premiera w Mielnie
Kończą się prace instalacyjne i budowlane. Wkrótce pojawi się sprzęt kuchenny, a po nim następne elementy wyposażenia. Trwa rekrutacja kucharzy i kelnerów. Zatwierdzane są kolejne pozycje w przyszłym menu. Przygotowania do uruchomienia DUNE Restaurant Cafe & Lounge, nowego punktu na mapie gastronomicznej Wybrzeża, idą pełną parą.
Wnętrze lokalu będzie bardzo eleganckie i jasne, bo kolorystycznie wystrój opiera się na wykorzystaniu różnych odcieni bieli. Stąd na przykład dużo elementów drewnianych nawiązujących do bielonego dębu. Architekt Marek Sietnicki, właściciel szczecińskiego Studia SAS, które przygotowało projekt, objaśnia: – Chodzi o to, by mimo gładkiej powierzchni widoczna była struktura drewna. To tak jak z deską wyrzuconą na brzeg przez morze, którą piasek nie tylko wyszlifował, ale również wybielił i odsłonił na niej słoje. To wprost nawiązanie do morskiego klimatu miejsca, w którym powstaje restauracja.
Roboty wykończeniowe, które prowadzi koszalińska firma KUNCER, dobiegają końca. Przychodzi czas na wyposażenie. Jako pierwsze zostaną zainstalowane urządzenia kuchenne, dostawcą których jest renomowana firma GORT. Ta sama firma wyposażała kuchnie takich markowych hoteli jak Sheraton.
Oficjalna inauguracja restauracji zaplanowana jest na połowę czerwca br.